IĞDIR / MERKEZ - Mehmet Murat İşler Sosyal Bilimler Lisesi

OKULUMUZ EDEBİYAT ÖĞRETMENLERİ VE ÖĞRENCİLERİMİZ MELEKLİ ATA OCAĞINI ZİYARET ETTİ...

Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük'te kültürü "tarihsel, toplumsal gelişme süreci içinde yaratılan bütün maddi ve manevi değerler ile bunları yaratmada, sonraki nesillere iletmede kullanılan, insanın doğal ve toplumsal çevresine egemenliğinin ölçüsünü gösteren araçların bütünü" ifadesi ile tanımlamıştır. Kültürün ise nesilden nesile aktarılmasında en önemli araç dildir. Bir milletin âdetleri, gelenek-görenekleri, sosyal yaşamı, insana ve doğaya bakışı, sevgiyi algılayışı o milletin edebî ürünlerinde saklıdır. Bilhassa halk ozanlarının yüzyıllar boyunca nakış nakış işlediği, geçmişi günümüze bağlayan türküler, Türk milletinin en büyük kültür hazinelerindendir. Bu bağlamda Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün düzenlediği "Okuyorum-Yazıyorum" projesi kapsamında okunan Mehmet Kaplan'ın "Kültür ve Dil" adlı eserinden hareketle şehrimizin türkü hazinelerinden ve TRT sanatçısı Savaş Taner Erol ile okulumuzun öğretmen ve öğrencileriyle Iğdır'ın Melekli kasabasındaki Ata Ocağı'nda sohbet gerçekleştirildi. Bizi misafir eden Ata Ocağı kurucusu Coşkun Oluz'a, okulumuzun edebiyat öğretmenlerine ve öğrencilerine ve özellikle kültürel mirasımız olan türküleri gelecek nesillere aktarma konusunda hassasiyet gösteren Savaş Taner Erol'a teşekkürü borç biliriz.

14-12-202214-12-202214-12-202214-12-202214-12-2022"

Yayın: 14.12.2022 - Güncelleme: 14.12.2022 14:10 - Görüntülenme: 130